سكونت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ۳۱ شهرستان كمترتوسعه یافته كشور

سكونت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ۳۱ شهرستان كمترتوسعه یافته كشور نشست هم اندیشی فرمانداران 31 شهرستان كمترتوسعه یافته و فرماندهان سپاه استانی با هدف ارزیابی اقدامات و برنامه های مشترك در امتداد ارتقای فاكتورهای توسعه به ریاست معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر كشور، رئیس سازمان بسیج سازندگی كشور، مشاور وزیر كشور در راهبری 31 شهرستان بصورت ویدیو كنفرانس تشكیل شد.


به گزارش حراج کن به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، جمالی نژاد در این جلسه با اعلان اینکه اجرای اسناد توسعه ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته، با وجود وجود کرونا، با جدیت در حال پیگیری است، اشاره کرد: اجرای موفق اسناد توسعه نیازمند تشکیل مستمر جلسات استانی و تبادل نظر درباب مسایل و مشکلات پیش روی اجرایی شدن اسناد با حضور تمامی دستگاه های مرتبط می باشد.

وی با اعلان اینکه یکی از اهداف عمده این طرح توزیع عادلانه خدمات و امکانات بمنظور توزیع متوازن جمعیت در تمامی مناطق و حرکت به سمت توسعه پایدار است، افزود: در نشست ها و جلسات هم اندیشی استانی باید ظرفیتها و توانمندی های بالقوه مناطق شهری و روستایی استان برای توجه ویژه به آنها در برنامه ریزی های خرد و کلان احصاء و درباب آنها بحث های کارشناسی صورت گیرد.

جمالی نژاد همین طور با اشاره به اینکه برای هم افزایی، همیاری و همکاری حداکثری تمامی دستگاه های در رابطه با این موضوع، تفاهم نامه های همکاری مشترکی بمنظور بهره گیری از ظرفیتهای دستگاه های مرتبط منعقد شده، اظهار نمود: تفاهم نامه های مختلفی با سازمان بسیج سازندگی، بیمه روستاییان و عشایر، بنیاد مستضعفان، بنیادعلوی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و دانشگاه دفاع ملی و... انجام شده و یا در حال نهایی شدن است و مسئولان استانی باید ضمن تشکیل کارگروه های استانی، موضوعات مرتبط را پیگیری و مشکلات را برای برطرف شدن هرچه زودتر به ما منعکس نمایند.

وی اشاره کرد: مسئولان استانی باید زمینه حضور موثر بخش خصوصی، سازمان های مردم نهاد و خیرین در مبحث ۳۱شهرستان کمتر توسعه یافته را با هدف بکارگیری توانمندی های آنان در ایجاد و تقویت زیرساختها، اجرای برنامه های فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی را فراهم نمایند.

رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اعلان اینکه عدالت منطقه ای از اهداف توسعه ۳۱ شهرستان است، اظهار داشت: باید در برنامه ریزی ها و پیاده سازی برنامه های توسعه، بر خاصیت ها و مریت های خاص هر منطقه توجه گردد و تاکید ما بر استراتژی توسعه ای منطقه ای می باشد.

جمالی نژاد درادامه ضمن اشاره به تدوین شاخص هایی برای توسعه ۳۱ شهرستان کمترتوسعه یافته، اظهار داشت: در یکسال اخیر در حوزه اقتصادی اقدامات مختلفی نظیر برگزاری بازارچه های صنایع دستی، راه اندازی نیروگاه خورشیدی، راه اندازی مراکرقالیبافی و خرید تضمینی قالی، ایجاد شرکت های تعاونی، صدور محصولات بومی به سایر استانها و کشورهای خارجی صورت گرفته و در حوزه امور کالبدی و زیربنایی شاهد انجام اقداماتی مثل نصب المان های شهری، توسعه فضای سبز، ایجاد شبکه فاضلاب، راه اندازی مراکز درمانی و کتابخانه و احصاء ساختمان های بلا استفاده برای واگذاری باهدف افزایش تولیدات شهری و روستایی بوده ایم.

وی همین طور اظهار داشت: در حوزه امور اجتماعی و فرهنگی اقداماتی نظیر اجرای طرح نجات با همکاری سازمان فنی و حرفه ای، ایجاد اورژانش اجتماعی و مراکز ترک اعتیاد و تهیه شناسنامه اجتماعی و فرهنگی شهرستان ها صورت گرفته و در حوزه امور مدیریتی و نیروی انسانی شاهد اجرای تورهای صنعتی برای مدیران و تسهیلگران، انتخاب مدیران شرکت های بزرگ بعنوان معین شهرستان و تشکیل شورای هماهنگی توسعه شهرستان و در حوزه امور آموزشی هم شاهد اجرای مسابقات ورزشهای سنتی و بومی، جشنواره نشاط روستایی، نمایشگاه ارائه محصولات و تهیه و توزیع بسته های آموزشی با موضوع اعتیاد در بعضی شهرها و روستاهای هدف بوده ایم.

در ادامه این جلسه سردار زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور طی سخنانی اظهار داشت: هدف سازمان بسیج سازندگی در مشارکت در طرح ۳۱ شهرستان کمترتوسعه یافته، کوشش برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی و کمک در موضوع محرومیت زدایی در امتداد دولت محترم می باشد و تلاش نموده ایم در ۳۱ شهرستان هدف اقدامات خوبی انجام دهیم.

وی ضمن اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری مشترک میان سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و سازمان بسیج سازندگی برای اجرای پروژه های عمرانی در مناطق محروم روستاها و شهرهای کوچک، اظهار داشت: در دو طرح جدید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل طرح خط حد یگانی و طرح کلان محرومیت زدایی تلاش خواهیم کرد تا از امکانات و ظرفیتهای سپاه و بسیج سازندگی شامل ماشین آلات و نیروی انسانی برای اجرای پروژه های عمرانی استفاده نمائیم و باتوجه به انعقاد چند تفاهم نامه همکاری مشترک با دستگاه های اجرایی همچون آبفا و جهاد کشاورزی، تلاش می نماییم اولویت بسیج سازندگی ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته باشد.

وی با اعلان اینکه در طرح های محرومیت زدایی، سپاه و بسیج سازندگی بر لزوم آمادگی پایگاه های بسیج و گروه های جهادی محله محور برای مقابله با بحران ها تاکید گردیده است، از مسئولین استانی سپاه و بسیج سازندگی خواست به این ۳۱ شهرستان از لحاظ ماشین آلات و تجهیزات و نیروی انسانی بطور ویژه توجه کنند.

در ادامه این جلسه دکتر مروج الشریعه مشاور وزیر کشور در راهبری۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته ابراز امیدواری نمود که اجرای مناسب و کارآمد تفاهم نامه های منعقده درباب کمک به توسعه این شهرستانها موجب اجرای برنامه های مثبت محرومیت زدایی شده و الگوهای خوبی در اختیار سایر مناطق کشور قرار بگیرد.

وی با اعلان اینکه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در شهرها و رو ستاهای ۳۱ شهرستان کمترتوسعه یافته ساکن هستند، بر اهتمام کلیه استانها در اجرای بندهای نظام نامه توسعه ۳۱ شهرستان اصرار کرد.

همچنین دکتر زیارتی دبیر ستاد ملی توسعه شهرستان های کمتر توسعه یافته در معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور هم گزارشی درباب آخرین برنامه ریزی های صورت گرفته و اقدامات انجام شده در ۳۱ شهرستان بیان نمود.

در ادامه فرمانداران و مسولان بسیج سازندگی استانها نظرات و پیشنهادهای خودرا درباب این مساله بیان نمودند که اهم آنها عبارت بود از: لزوم مشارکت جدی تر سازمان برنامه و بودجه در این موضوع، لزوم مشخص شدن وظایف و تکالیف دستگاه های استانی و پاسخگویی آنها، لزوم توجه به موضوع بیکاری و تدبیر برای اشتغال جوانان در ۳۱ شهرستان کمترتوسعه یافته.



1399/05/22
22:15:55
5.0 / 5
1931
تگهای خبر: آموزشی , ارز , اقتصاد , اهدا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد سكونت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ۳۱ شهرستان كمترتوسعه یافته كشور
نظر شما در مورد سكونت ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در ۳۱ شهرستان كمترتوسعه یافته كشور
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵