معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان خبر داد:
صدور حکم تخریب، برای ساختمان های ناایمن شهر اصفهان
به گزارش حراج کن، اصفهان معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اشاره به اینکه ۱۹۰۰ هکتار بافت تاریخی مصوب در محدوده شهر داریم که توجه ویژه به آن در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: ساختمان های ناایمن شهر را شناسایی کردیم و برای آنها حکم تخریب صادر شده، از محل اجرای ماده ۱۰۰ پارسال ۱۶۵ میلیارد تومان در شهرداری اصفهان وصول شد.
وحید مهدویان، امروز (سه شنبه ۹ خردادماه) در نشست با اصحاب رسانه با تشریح بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه کشور، اظهار نمود: ماده ۱۰۰ با ۲ تبصره سال ۱۳۴۵ به قانون شهرداری ها افزوده شد و این ماده که به بیشتر از ۵۰ سال پیش برمیگردد، قانونی برای برخورد با تخلفات ساخت و ساز شهری است، آرای قانونی در این کمیسیون در سه بخش تخریب، جریمه و برائت صادر می شود.
وی ضمن اشاره به اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰، اضافه کرد: عضو شورای اسلامی شهر، نماینده دادگستری و نماینده استانداری اعضای این کمیسیون هستند، شهرداری هم گزارش دهنده تخلف به این کمیسیون شبه قضایی است. البته اگر رای صادر شده در کمیسیون ماده ۱۰۰ مور اعتراض مالک باشد، دیوان عدالت اداری تنها مرجعی است که می تواند رای کمیسیون ماده ۱۰۰ را نقض کند و در صورت اعتراض مالک رای در مدت سه ماه بررسی و اگر رای اولیه رد شد مجدد به کمیسیون برمی گردد و بعد از بررسی دوباره رای جدید لازم الاجرا است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اعلان اینکه ۱۱ کمیسیون ماده ۱۰۰ فعال است که ۹ کمیسیون بدوی و دو کمیسیون تجدید نظر است، خاطرنشان کرد: برای پرونده هایی که جریمه صادر شود افراد برای دریافت گواهی عدم تخلف و پایان کار ملزم به پرداخت هستند و برای پرونده هایی که حکم تخریب صادر می شود بعد از اعتراض مالک در صورا تایبد رای توسط دیوان عدالت اداری، مالک تا وقتی که رای را اجرا نکند امکان فعالیت ساختمانی ندارد. با عنایت به روند ساخت وساز شهری به صورت متوسط سالانه بین هشت تا ۱۰ هزار پرونده در سال در کمیسیون ماده ۱۰۰ رای صادر می شود.
وی ضمن اشاره به این که طبق پیشبینی ها با توجه به این که از سال ۱۳۹۶ به قبل پروانه ها دستی صادر می شده است، بیشتر از ۲۰ هزار پرونده ساختمان مشمول رای تخریب بوده، اشاره کرد: از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ با راه اندازی سامانه سرا ۸ در شهرداری اصفهان سالانه بین ۸۰۰ تا هزار پرونده در کمیسیون تشکیل و طی چهار سال ۳ هزار و ۵۰۰ رای تخریب برای ساختمان های غیر مجاز صادر گردیده است. پرونده هایی که حکم تخریب آنها اجرا نشده و پرونده ها راکد مانده است.
مهدویان تصریح کرد: برپایه رایزنی هایی که در مجمع سالانه کلانشهرها انجام شد، بند ت تبصره ماده ۶ در کمیسیون عمران مجلس مصوب شد و این امتیاز و فرصت محدود فراهم شده که مالکان ساختمان های غیرمجاز با بهره گیری از این تبصره قانونی مشکل ساختمان ها را برطرف کنند. بند ت تبصره ۶ قانون بودجه شامل ساختمان هایی می شود که درون محدوده ۲۴ هزار هکتاری شهر اصفهان بوده و رای قطعی ماده کمیسیون ۱۰۰ برای آنها تا انتهای سال ۱۴۰۰ صادر شده باشد.
وی افزود: ما ساختمان های ناایمن شهر را شناسایی کردیم و برای آنها حکم تخریب صادر شده، وجود این ساختمان های ناایمن برای ساکنان و مالکان مشکلاتی بوجود آورده اند. مالکان ساختمان های غیر مجازی که مشمول این ۲ شرط باشند، تا پایان شهریور ماه سال جاری فرصت دارند با رفتن به سامانه (اصفهان من) و انتخاب گزینه بند ت تبصره ۶ قانون بودجه کشور، درخواست خویش را ثبت کنند... حالا ۸۶ ردیف تخلفاتی در کمیسیون ماده ۱۰۰ داریم، تا وقتی که مالکان به قانون تمکین نکرده و حکم را اجرا نکنند ساختمان معیوب است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان ضمن اشاره به کمیسیون پایش، اظهار داشت: در سه روز اخیر بالغ بر ۴۵۰ پرونده در این سامانه ثبت شده و مالکان رجوع کردند تا از این فرصت استفاده کنند، بعد از رفع تخلف و مشکل قانونی ساختمان توسط مالک و تأیید آن توسط کارشناس رسمی، برپایه مندرجات قانونی فیش جریمه برای مالک صادر می شود که تا پایان دیماه سال جاری باید به صورت نقدی پرداخت می شود، در این جهت کمیته هایی در مناطق شهری شکل گرفته که پرونده های ثبت درخواست شده به آن ارجاع می شود.
وی خاطرنشان کرد: در این تبصره قانونی پنج استثنا شامل تجاوز به معابر، تجاوز به املاک مجاور، پیش آمدی غیر مجاز در گذرها، تغییر کاربری باغات و تغییر کاربری فضای سبز وجود دارد که آنها مشمول جریمه و بهره مندی از این قانون نمی گردد. شرط وصول جریمه احراز شرایط ثلاثه شهرسازی، فنی و بهداشتی است، در واقع اصل بر اینست تخلفی که رخ داده در این سه بخش مشکلی نداشته باشد، احراز این اصول ثلاثه را قانون به سه مرجع قانونی شامل مهندس ناظر ساختمان، مهندس ذی صلاح نظام مهندسی یا کارشناس رسمی دادگستری واگذار کرده که رعایت اصول را تأیید کنند.
مهدویان با اعلان اینکه ساختمان های نیمه کاره در شهر هم مشمول این تبصره قانونی نمی گردد، اظهار نمود: شهردار اصفهان حوزه شهرسازی و مناطق را مکلف کرده است بعد از ساعت اداری هم پاسخگوی مراجعان باشند تا در زمان محدود بهترین استفاده از این فرصت شود، هر چند ثبت درخواست را به صورت غیر حضوری طراحی کردیم تا امکان انجام آن در طول شبانه روز برای شهروندان فراهم باشد، اما در نهایت به صورت حضوری و مجازی هم پاسخگوی رجوع کنندگان هستیم.
وی اضافه کرد: آن چه جریمه ها را در کمیسیون ماده ۱۰۰ افزایش می داد تبصره ۹ بود، بنابراین قانون گذار در تدوین این قانون برای رفع مشکل آن بند را نیاورده است، به این مفهوم که بند «ت» و اجرای آن درآمد زیادی برای شهرداری به همراه ندارد، نگاه مدیریت شهری به این تبصره قانونی مسائل مالی نیست، در واقع نگاه شهرداری به قانون درآمد سازی نیست، بلکه رفع مشکل مردم است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اشاره کرد: مبالغی که از محل اجرای بند ت تبصره ۶ به عنوان جریمه دریافت می شود مطابق قانون صرفا باید در حوزه حمل و نقل شهری از خرید اتوبوس و ایمن سازی جاده گرفته تا حوزه های فرهنگ عمومی هزینه شود. همینطور از محل اجرای ماده ۱۰۰ پارسال ۱۶۵ میلیارد تومان در شهرداری اصفهان وصول شد.
وی با اعلان اینکه مطابق قانون رسمی کشور، میزان جریمه برپایه متراژ تخلف ساختمان تعیین می شود و بعد از پرداخت آن، مالک می تواند ادامه روند ساخت وساز را دنبال کند، خاطرنشان کرد: جریمه های دریافتی از متخلفان، در حوزه های ضروری شهر هزینه و گزارش آن به مراجع بالادستی عرضه می شود. در یکسال گذشته نسبت به مدت مشابه ارجاع پرونده ساخت وساز به کمیسیون ماده ۱۰۰ کمتر شده است.
مهدویان با تکیه بر این که ۱۹۰۰ هکتار بافت تاریخی مصوب در محدوده شهر داریم که توجه ویژه به آن در دستور کار قرار دارد، توضیح داد: در کنار توسعه رینگ های یک تا چهارم در شهر، اجرای رینگ صفر را بعنوان نگین محدوده تاریخی شهر اصفهان تعریف کردیم که مجموعه تاریخی فرهنگی شهر را شامل می شود.
وی افزود: طرح احیای چهارباغ عباسی بعنوان یکی از پروژه های موضوعی آماده و در این جهت مستندات آن با نظر اساتید احصا شده است؛ چندین طرح و پروژه همچون احیای مادی ها در دولتخانه صفوی هم در دست مطالعه و بررسی است.
منبع: حراج كن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد صدور حکم تخریب، برای ساختمان های ناایمن شهر اصفهان
نظر شما در مورد صدور حکم تخریب، برای ساختمان های ناایمن شهر اصفهان