پایان نیما بعد از هفت سال

پایان نیما بعد از هفت سال به گزارش حراج کن، فعالیت سامانه نیما که از حدود هفت سال پیش با هدف ساماندهی تقاضای ارزی کشور در شرایط تحریم راه اندازی شده بود، از امروز دوشنبه (اول بهمن ماه) به پایان رسید و از این پس مبادلات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان تنها در بازار ارز تجاری و کشف قیمت بر اساس قیمت عرضه و تقاضا امکانپذیر خواهد بود.


به گزارش حراج کن به نقل از ایرنا، برپایه اطلاعیه آذرماه گذشته بانک مرکزی و بر مبنای برنامه ریزی های انجام شده، مقرر شده علاوه بر پتروشیمی ها و پالایش ها، سایر صادرکنندگان مشمول بند (۱) ماده (۸) آئین نامه مذکور هم شامل شرکتهای صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده های نفتی، از تاریخ امروز ۱۴۰۳/۱۱/۰۱ در چهارچوب این آئین نامه و تصمیمات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، از راه بانکهای عامل نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نموده و رفع تعهد صادراتی کنند.
علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اینباره می گوید: با این کار، رفع تعهدها برای صادرکنندگان فقط در صورت عرضه در بازار ارز تجاری اتفاق خواهد افتاد و محل تأمین ثبت سفارش ها هم به صورت کامل از راه مرکز مبادله است.
بر این اساس و با عنایت به هماهنگی با وزارت خانه های مرتبط و وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردکنندگانی که دارای تخصیص معتبر با محل تأمین ارز از راه مرکز مبادله ارز و طلا هستند، باید از امروز و از راه بانکهای عامل نسبت به خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نمایند.
طبق اطلاعیه شماره ۳ و اخیر بانک مرکزی، برنامه ریزی این بانک در جهت توسعه بازار ارز تجاری کشور، رشد مستمر افزایش میزان عرضه و تأمین ارز مورد نیاز واردات کشور است.
همچنین برنامه ریزی شده تا نیازهای ارزی به شکل اسکناس و در چهارچوب مصارف ارزی خدماتی از راه سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با نرخ ارز بازار ارز تجاری تأمین شود و با نزدیک شدن به پایان سال شمسی و تعطیلات سال نو، عرضه ارز به منظور گردشگری افزایش یابد.
گفتنی است، بانک مرکزی در شروع تشکیل بازار نیماقصد داشت که در جهت ایجاد بازار ارز و ارتباط شفاف این بازار با سایر بازارها، بازار متشکل ارزی تشکیل دهد. بنابراین شرکت مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به شکل یک شرکت سهامی خاص و متشکل از ۵ سهامدار تشکیل شد.
سامانه نیما فقط در زمینه معاملات حوالجات فعالیت داشت اما سپس این بازار وارد معاملات عمده اسکناس ارزی شد. این بازار با رسالت نقش آفرینی در اکوسیستم اقتصاد مقاومتی و صیانت از ارزش پول ملی از راه ایجاد و توسعه بازار شفاف، منصفانه، رقابتی و کارای ارزهای خارجی و انسجام بخشی به آن، مأموریت داشت.
بر همین اساس از امروز پرونده سامانه نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی) برای تأمین ارز واردات بسته شده و شرکتهای صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده های نفتی از امروز یعنی ابتدای بهمن ماه، نسبت به عرضه ارز تنها در بازار ارز تجاری اقدام و رفع تعهد صادراتی می کنند.
گفتنی است در هفته های گذشته با ورود پتروشیمی ها عمق بازار ارز تجاری افزایش پیدا کرده و به بیشتر از ۱.۱ میلیارد دلار رسیده بود.



منبع:

1403/11/01
10:21:49
0.0 / 5
21
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد پایان نیما بعد از هفت سال
نظر شما در مورد پایان نیما بعد از هفت سال
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴