تورم در كشورهای جنوب شرق آسیا چگونه مهار می شود؟
حراج كن: كوالالامپور –كشورهای جنوب شرق آسیا كه بر مبنای آمار و ارقام عملكرد اقتصادی خوبی درسال 2017 میلادی داشته اند، نرخ تورم بین 9 درصد تا رقم منفی را تجربه كرده اند.نهادهای اقتصادی بین المللی پیش بینی كردند كه عمده كشورهای این منطقه نرخ تورم كمی را در سال 2018 ثبت می كنند.
به گزارش حراج كن به نقل از ایرنا، نرخ تورم سال قبل در میان كشورهای منطقه جنوب شرق آسیا كه هم از لحاظ وسعت جغرافیایی و هم از لحاظ اقتصادی تفاوت های زیادی با یكدیگر دارند، به صورت میانگین حدود 2.6 درصد ثبت شده است..
* اندونزی در سال قبل نرخ تورم 4.02 درصد را تجربه نمود كه در مقایسه با سال ماقبل حدود 0.47 درصد رشد داشته است. البته كه در مقایسه با سال های 2013 تا 2015 كه نرخ تورم این كشور حدود 6.5 درصد گزارش شده بود، عملكرد اقتصادی اندونزی در سال قبل قابل قبول به نظر می رسد..
به گزارش تارنمای 'استاتیستا' گزارش ها نشان می دهند كه این كشور حوزه جنوب شرق آسیا سال جاری نرخ تورم 3.91 درصد را پشت سر خواهند گذاشت و بعد از آن تا سال 2022 روندی كاهشی را طی می كند و به نرخ تورم 3.51 دست می یابد.
*مالزی هم كه سال قبل را با تورم 3.82 درصدی به آخر رساند، در مقایسه با پنج سال پیش از آن كه كمترین نرخ تورم 1.66 درصد در سال 2012 و 3.14 درصد در سال 2014 بود، بیشترین تورم را تجربه نمود.
آنگونه كه در تارنمای 'استاتیستا' آمده است متخصصان و تحلیلگران اقتصادی برای سال جاری نرخ تورم 2.9 درصد را برای مالزی پیش بینی كرده اند كه این رقم برای سال های بعد از آن تا سال 2022 رقم سه درصد پیش بینی شده است.
*سنگاپور برغم اینكه در میان كشورهای منطقه جنوب شرق آسیا عملكرد بسیار خوبی در كنترل نرخ تورم داشته است اما در سال 2012 نرخ تورم 4.58 درصدی را تجربه نمود. اما این كشور در سال های بعد از آن توانست با كاهش نرخ تورم خود به رقم یك درصد در سال 2014 و سپس به نرخ تورم منفی در دو سال متوالی 2015 و 2016 دست یابد و در نهایت سال قبل را با نرخ كمتر از یك درصد (0.91) پشت سرگذاشت.
آنگونه كه در تارنمای 'استاتیستا' آمده است سنگاپور امسال نرخ تورم 1.29 درصد را تجربه می كند و سپس تا سال 2022 این نرخ كمتر از سال جاری در حدود رقم یك درصد باقی می ماند.
*علاوه بر سه كشور فوق، تایلند هم برغم برخی بحران های سیاسی و روی كار آمدن دولت كودتا در این كشور نرخ تورم پایینی را ثبت كرده است. بعنوان مثال، در سال 2012 تایلندی ها نرخ تورم 3.01 درصد را تجربه كردند، رقمی كه در سال بعد از آن به 2.19 و یك سال بعد از آن به 1.9 درصد كاهش پیدا كرد، تا اینكه در نهایت در سال 2015 به نرخ منفی 0.9 درصد كاهش پیدا كرد.
كارشناسان حوزه اقتصاد بین الملل در مركز 'استاتیستا' گزارش داده است، تایلند سال قبل را با نرخ كمتر از یك درصد (0.59) درصد طی كرد و پیش بینی می گردد كه نرخ تورم در این كشور تا سال 2022 به صورت افزایشی از رقم فعلی سال جاری به 2.5 درصد افزایش یابد.
*نگاهی به آمار ویتنام بعنوان دیگر كشور حوزه جنوب شرق آسیا كه با نوسانات زیادی از نظر نرخ تورم روبرو بوده نشان داده است كه این كشور در سال 2012 نرخ تورم 9 درصد را تجربه كرده بود، رقمی كه یك سال بعد از آن به 6.6 رسید و در سال 2015 توانست به پایین ترین حد خود یعنی رقم 0.63 درصد برسد.
ویتنام به رغم ثبت نرخ تورم كمتر از یك درصد در سال 2015، سال قبل را با نرخ تورم 4.37 پشت سرگذاشت و پیش بینی می گردد كه این كشور امسال هم نرخ تورم چهار درصد را تجربه كند.
*لائوس سال قبل را با نرخ 2.30 درصد، كامبوج با نرخ3.69 درصد، میانمار با نرخ 6.5 درصد و برونئی با نرخ منفی 0.18 درصد پشت سرگذاشتند.
درمطالعه ای با عنوان 'تعیین كننده های تورم: مورد آ.سه.آن' كه توسط 'تئو ادرواد' و 'مالارویلی رامایا' كه در یكی از دانشگاههای خصوصی مالزی انجام شده، مولفه های اثرگذار بر نرخ تورم در اندونزی، سنگاپور و مالزی بعنوان سه اقتصاد مهم این منطقه مورد بررسی قرار گرفته است..
نتایج این مطالعات كه در سال 2016 انجام شده تاثیر سه متغیر عرضه پول، بهای سوخت و نرخ تبدیل ارز را بر نرخ تورم در این سه كشور مورد بررسی قرار داده است.
مطالعه 'تئو ادرواد' و 'مالارویلی رامایا' بعد از تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده به این نتیجه دست یافته است، كه عرضه پول اصلی ترین عامل تورم در سه كشور مورد مطالعه همچون است، نتیجه ای كه مطالعات پیشین هم آن را مورد تایید قرار داده بودند.
عرضه پول یا به عبارت صحیح تر، حجم پول در یك كشور به معنای مجموع اسكناس ها و مسكوكات و سپرده های دیداری در یك كشور است. عرضه پول شامل تمامی پول های انتشار یافته توسط سیستم بانكی و دیگر انواع سپرده هایی است كه توسط عموم مردم در بانك های تجاری و سایر موسسات سپرده گذاری از قبیل اتحادیه های اعتباری نگهداری می گردد.
بانك مركزی بعنوان گردانندهٔ اصلی بازار پول در اقتصاد كشورها می تواند با استفاده از اعمال سیاست پولی انبساطی مثلاً خرید اوراق قرضه از دولت (افزایش پایه پولی) میزان عرضه پول را در سطح جامعه افزایش دهد و در حالت برعكس هم با استفاده از اعمال سیاست پولی انقباضی مثلاً فروش اوراق قرضه به دولت (كاهش پایه پولی) میزان عرضه پول را در سطح جامعه كم كند.
نتایج این مطالعه 'بهای سوخت' را تنها در اندونزی بعنوان یكی از تعیین كننده های نرخ تورم معرفی نمود، عاملی كه در دو كشور دیگر (سنگاپور و مالزی) تاثیر چندانی نداشته است. تعیین كنندگی بهای سوخت بر نرخ تورم اندونزی را شاید بتوان به سیاست گذاری های كوتاه مدت این كشور در این حوزه نسبت داد كه سبب تداوم فقر و از بین رفتن قدر خرید در بعضی گروهها می گردد.
بر اساس نتایج این یافته ها، نرخ تبدیل ارز تاثیر معناداری در نرخ تورم در كشورهای مورد مطالعه نداشته است، با این حال تاثیر آن به ترتیب در سنگاپور، مالزی و اندونزی بیشتر بوده است.
آساق**241**1599
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد تورم در كشورهای جنوب شرق آسیا چگونه مهار می شود؟
نظر شما در مورد تورم در كشورهای جنوب شرق آسیا چگونه مهار می شود؟