گزارش حراج كن

شیوه های خانه دار شدن مردم بدون استفاده از سرمایه گذاری انبوه ساز

شیوه های خانه دار شدن مردم بدون استفاده از سرمایه گذاری انبوه ساز به گزارش حراج كن كارشناسان معتقدند راهكارهای موفق ساخت مسكن مثل مسكن ویژه، باید در مقیاس های وسیع تر توسعه پیدا كند تا با تولید انبوه مسكن، گامی برای ساماندهی بازار مسكن برداشته شود.



به گزارش حراج كن به نقل از مهر، بازار مسكن این روزها تحت تاثیر ركود تولید نسبت به سال های پایانی دهه ۸۰ و ابتدایی دهه ۹۰ و همینطور فضای سوداگرانه، شرایط خوبی را تجربه نمی نماید. هر چند كه تولید مسكن بر مبنای تعداد پروانه های صادره در زمستان ۹۷ نسبت به زمستان ۹۶ بر مبنای اعلام مركز آمار ایران، رشد ۲۵ درصدی داشته است كه نتیجه آن در ایام اخیر و با آغاز روند كاهشی قیمت مسكن ظهور و بروز یافته است.
در این میان یكی از طریق های بهبود وضع بازار، تولید انبوه مسكن می باشد. بر مبنای مطالعات طرح جامع مسكن، بازار این كالا در كشور نیازمند سالانه ساخت حدود ۱ میلیون واحد مسكونی است كه بعضی از كارشناسان این نیاز را تا ۲ میلیون واحد هم تخمین می زنند. از طرفی استفاده از راهكارهای موفق در زمینه ساخت مسكن، می تواند تا حد زیادی منجر به بهبود شرایط تولید و ارائه شود.
انبوه ساز به جای مالك شدن صرفا پیمانكار باشد
یكی از سیاست هایی كه در سال های اخیر مطرح شده، سیاست تبدیل واسطه مالكیتی به واسطه مدیریتی است. در این سیاست، انبوه ساز تنها نقش سازنده را در پروژه ایفا می كند و بعد از اتمام پروژه هیچ سهمی در واحدهای مسكونی تكمیل شده ندارد. در حقیقت به جای مالكیت بر واحدهای مسكونی، روند ساخت مسكن را مدیریت می كند. این سیاست در پروژه مسكن ویژه تهرانسر، منجر به تجربه ای موفق در صنعت ساخت مسكن كشور شد.
كارشناس مسكن: كاهش ۴۰ درصدی هزینه مسكن با حذف انبوه ساز از چرخه مالكیت
ابولفضل نوروزی كارشناس مسكن در نقد و بررسی برنامه دولت برای ساخت مسكن مشاركتی در گفت وگویی اظهار نمود: هزینه خرید مسكن برای متقاضیان به ۳ بخش تقسیم می شود. نخستین هزینه خرید مسكن، هزینه زمین است. به صورت میانگین حدود ۵۵ درصد هزینه یك خانه را هزینه زمین شامل می شود. دومین، هزینه خرید مسكن، هزینه ساخت خانه است. سومین هزینه خرید هم، بحث بهره تورمی مالك است.
این كارشناس مسكن ضمن بیان این نكته كه دولت موظف است هزینه های ساخت مسكن را برای مردم كم كند، اضافه كرد: هزینه ی بهره مالكانه زمانی به متقاضی تحمیل می شود كه مالك و سازنده یكی شوند. درواقع سازنده به جهت كسب سود بیشتر، زمانی این واحدهای مسكونی را به بازار عرضه می كند كه قیمت ها در بالاترین حد خود باشد. در واقع با اعطای مالكیت به متقاضی میتوانیم ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه مسكن را كم نماییم.
درآمد انبوه ساز، حق العمل ساخت باشد نه فروش واحدهای ساخته شده
نوروزی در بیان چاره رفع ایراد بزرگ طرح های تولید انبوه مسكن، یعنی مالكیت سازنده بر واحدهای مسكونی اظهار داشت: در حقیقت، انبوه ساز باید تنها نقش سازنده داشته باشد. یعنی منبع درآمد انبوه ساز ساخت مسكن باشد و سودی در فروش نداشته باشد. بدین سان از دلالی و احتكار جلوگیری خواهد شد.
وی در مورد نحوه عقد قرارداد در این شیوه‌ی ساخت مسكن اضافه كرد: یك قرارداد سه جانبه بین دولت و سازنده و متقاضی مسكن بسته می شود. بر طبق این سیاست، راهكارهای متفاوتی می توان پیاده كرد اما اصل این است كه مالك آن خانه ها مردم باشند و سازنده صرفاً سازنده باشد.
برخی مدلهای تأمین مالی ساخت مسكن، بدون روش مشاركتی
این كارشناس در باب راهكارهای تولید انبوه مسكن، افزود: دولت می تواند هزینه ساخت را بر مبنای سیاست هایش، به شكل وام ساخت در اختیار مردم قرار دهد. در راهكاری دیگر دولت می تواند بدون پرداخت تسهیلات كل هزینه ساخت را به عهده‌ی مردم بگذارد. همینطور در این مدل هزینه زمین بعد از تحویل واحد به متقاضی، طی اقساطی از وی دریافت می شود. اما برای دهك های پایین می توان هزینه مسكن را حذف نمود.

1398/05/30
22:03:46
5.0 / 5
4850
تگهای خبر: بازار , پرداخت , تجربه , تورم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد شیوه های خانه دار شدن مردم بدون استفاده از سرمایه گذاری انبوه ساز
نظر شما در مورد شیوه های خانه دار شدن مردم بدون استفاده از سرمایه گذاری انبوه ساز
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲