ضرورت برنامه محوری در مدیریت شهری

پیرهادی: كاندیداها ساز رقابتشان را بر مبنای آبادانی شهرها كوك كنند

پیرهادی: كاندیداها ساز رقابتشان را بر مبنای آبادانی شهرها كوك كنند یک عضو هیئت رییسه مجلس با تکیه بر لزوم جذب نگاه تخصصی به شوراهای ششم و انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا، اظهار داشت: اگر جریان های سیاسی در این دوره از انتخابات خویش را متعهد به فرستادن داوطلبان متخصص و کارآمد به عرصه مدیریت شهری کنند، میتوان به تدوین برنامه جامع مدیریت شهری امیدوار بود.


محسن پیرهادی در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد، نوشت: «رقابت های ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا با بیان نتایج بررسی صلاحیت کاندیداها جدی شده است. تا موعد انتخابات یعنی ۲۸ خردادماه قریب به ۵۰ روز زمان باقیمانده، این بازه زمانی فرصت خوبی است که داوطلبان به میدان بیایند و بگویند چه برنامه ای برای مدیریت شهری دارند و اساسا چه عللی ودغدغه هایی سبب ورود آنها به حوزه مدیریت شهری شده است.
داوطلبان باید بدانند که هدف از برگزاری انتخاباتی مانند انتخابات شوراها، تنها تعیین منتخبان نیست، بلکه ایجاد فضا و بستری برای تنظیم اولویت ها، هدایت سیاست گذاری ها به سمت افزایش سطح نشاط و مشارکت محلی در تمام شهرها و روستاهای کشور است که در سالهای اخیر، چندان محقق نشده است.
متاسفانه حوزه مدیریت شهری در ادوار گذشته شوراهای شهرو روستا حوزه ای مغفول مانده است که حدودا به صورت سلیقه ای اداره شده و در آن اصل گام برداشتن به سمت شهرهای موفق وپایدار نادیده گرفته شده است.
در سال های گذشته شهرها بعنوان اصلی ترین بستر زیست اجتماعی شهروندان به عرصه ای برای تاخت و تازهای سیاسی بدل شده اند این درحالی است که هدف از تشکیل شوراها بعنوان قوه عاقله و راهبردی و محل خردگرایی پرداختن به اموراجتماعی، فرهنگی، رفاهی وسلامت شهروندان بوده است.
حال که داوطلبان شوراهای شهر و روستا سودای تصاحب کرسی های مدیریت شهری را دارند باید در اصلاح روند گذشته به شهروندان برنامه ارائه بدهند و بر مبنای برنامه رای مردم را دریافت کنند.
اهمیت برنامه محوری در حوزه مدیریت شهری به این علت لزوم دارد که سبب حذف کاسبان و شیفتگان کرسی های مدیریتی از این عرصه می شود. زمانی که داوطلبان حساب شده و بر مبنای تخصص برنامه و ایده ال هایشان را برای آبادانی شهرها به شهروندان ارائه کنند، هم لزوم داشتن تخصص و آگاهی و تجربه مدیریت شهری برای مردم روشن خواهد شد و هم مردم می توانند مطالبات درست تر و منطقی تری از مدیران شهری داشته باشند.
در نظر گرفتن اصل مهم سلامت اجتماعی و سلامت شهروندان، پرداختن به مقوله رفاه اجتماعی و شاخصهای آن رفع معضلات آلودگی های محیط زیستی و در راس آن بحث مهم و ضروری هوای پاک، حل مشکلات ترافیکی، سامان بخشی به ساخت و سازهای بی رویه و بی برنامه در کلانشهرها و... مهم ترین فاکتورهایی است که شهرها را به شهرهایی به منظور زندگی بدل می کند.
من براین باورم که با جذب نگاه تخصصی به شوراهای ششم و انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر و روستا میتوان راه جدیدی در مدیریت شهری گشود، راهی که این عرصه مهم را به متخصصان واگذار خواهد نمود و منافع سیاست مردان را به حاشیه خواهد راند.
در این مهم حتما نقش احزاب و جریان های سیاسی اثرگذار می باشد، چون که اگر اصل تخصص مدیریت شهری و در نظر گرفتن تعهد و تخصص داوطلبان در حوزه های در رابطه با مدیریت شهری مورد توجه آنها قرار گیرد لیست های انتخاباتی ارائه شده از آنها می تواند ترکیب و هویت شوراها را دستخوش تغییر جدی قرار دهد.
جریان های سیاسی اگر در این دوره از انتخابات خویش را متعهد به فرستادن داوطلبان متخصص و کارآمد به عرصه مدیریت شهری کنند، شوراهایی شکل خواهد گرفت که در آن حاشیه سازی، شعارزدگی و سرگردانی مدیران ارشد شهری دیگر جایی نخواهد داشت و میتوان به تدوین برنامه جامع مدیریت شهری امیدوار بود.
برنامه های جامعی که اگر اساس کار قرار گیرند و برپایه مطالبه مردم تدوین شوند تخطی از آن خیلی سخت و ناممکن خواهد شد چون که ریل گذاری وحرکت بر محور این ریل، به توقع وانتظار یک به یک شهروندان بدل می شود. انتظاری که میتوان معیار بهره وری و توانمندی مدیران شهری باشد. در نهایت امیدوارم در راه شکل گیری ششمین دوره شوراها کاندیداها ساز رقابتشان در انتخابات را بر مبنای آبادانی شهرها کوک کنند.»



1400/02/11
16:13:54
0.0 / 5
632
تگهای خبر: ارز , پرداخت , تجربه , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد پیرهادی: كاندیداها ساز رقابتشان را بر مبنای آبادانی شهرها كوك كنند
نظر شما در مورد پیرهادی: كاندیداها ساز رقابتشان را بر مبنای آبادانی شهرها كوك كنند
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴