سخنگوی صنعت برق خبر داد؛

كاهش خاموشی ها طی ۳ هفته آینده، عمده نگرانی مربوط به مرداد است

كاهش خاموشی ها طی ۳ هفته آینده، عمده نگرانی مربوط به مرداد است حراج كن: سخنگوی صنعت برق بابیان اینكه خاموشی ها طی ۳ هفته آینده به مرور كاهش و قطع می شود، اظهار داشت: طبق پیش بینی ها مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل گرمتر اما نگرانی ماعمدتا مربوط به مردادماه است



به گزارش حراج كن به نقل از مهر، محمودرضا حقی فام سخنگوی صنعت برق در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار مهر درباره تمهیدات لازم برای تولید تعادل در خاموشی برق برای مشتركان پرمصرف توضیح داد: تقسیم بندی های مشخصی برای تشخیص مشتركین پرمصرف در كشور وجود ندارد اما مناطقی كه مصرف برق در آنها از حساسیت بیشتری برخوردار می باشد همانند بیمارستان ها، پمپاژهای آب و غیره از سهمیه خاموشی خارج می گردد. چون كه در تلاشیم تعادل و عدالت را بین مردم تقسیم نماییم. در این میان آرامش مردم برای ما مهمترین ركن است.
وی با اشاره به اینكه در ۱۰ سال قبل میانگین رشد مصرف برق در كشور ۵ درصد بوده است، اظهار داشت: حداكثر توان تولید برق در كشور ۵۲ هزار مگاوات است این در شرایطی است كه در پیك مصرف برق امسال شاهد استفاده برق به رقم ۵۸.۵۱۵ هزار مگاوات بوده ایم.
این مقام مسئول با اشاره به اینكه برای مدیریت مصرف ۳ سناریو در نظر گرفته ایم، اظهار داشت: میزان رشد مصرف را ۵ درصد، ۲ درصد و صفر درصد در نظر گرفته ایم كه برای هر سه این ارقام برنامه هایی تبیین شده است اما در هر سه مورد از ۶۵۰۰ مگاوات تا ۳۷۰۰ مگاوات كمبود تولید برق داریم.
به گفته حقی فام در ۶ ماهه نخست امسال با رشد ۵ درصد مصرف، ۶۵ روز بالای ۵۲ هزار مگاوات برق مصرف شده وهمینطور در حال افزایش می باشد. در این میان بیشترین سهم تولید برای نیروگاه های حرارتی بوده است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به اینكه از این هفته بالاترین كسری های تامین برق را شاهد می باشیم، اظهارداشت: این میزان به صورت كلی ۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات است كه بیشترین میزان كمبود را در ساعات بین ۹ تا ۲ پس از ظهر شاهد می باشیم. این در شرایطی است كه رشد مصرف برق در سالجاری تابحال ۳ درصد بوده است كه اگر این میزان به ۵ درصد برسد، شاهد خاموشی های بیشتر و گسترده تری هستیم. در این میان سهم مصرف برق تجهیزات سرمایشی در كشور ۲۱ هزار مگاوات بوده است.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده جهت استفاده از توان نیروگاه های كشور توضیح داد: در سال قبل مجموع انرژی برنامه ریزی شده از نیروگاه های برق آبی بالغ بر ۱۱۵ هزار مگاوات در ساعت بود كه به منظور تداوم انرژی با استفاده از اقدامات جهادی در زمینه مدیریت مصرف و مدیریت بار استراتژی پیك، میزان دریافت انرژی از واحدهای برق آبی ۵۰ درصد كاهش پیدا كرد.
این مقام مسئول متوسط درجه حرارت هوای كشور در هفته گذشته را بالاتر از مدت مشابه سال قبل عنوان نمود و اضافه كرد: هر یك درجه افزایش دما باعث افزایش مصرف ۱۵۰۰ مگاواتی برق می گردد. این در شرایطی است كه طبق پیش بینی های انجام شده مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل گرم تر است اما جای نگرانی نیست و امیدواریم محدودیت های كمتری داشته باشیم اما نگرانی ما عمدتاً مربوط به مردادماه و بخشی از شهریورماه است.
وی با تشكر از مشتركین برقی كشور به علت همكاری ها و تولید محدودیت هایی كه در این زمینه بود، اظهارداشت: نمی توانیم ریسك كرده و سطح آب پشت مخازن سدها را برای تولید برق كاهش دهیم اما این به مفهوم كاهش سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی نیست. سرمایه گذاری در حوزه تولید برق لازم و واجب است اما می توانیم با مدیریت مصرف از خیلی از هزینه تراشی ها در این زمینه جلوگیری نماییم.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه علت خاموشی های نامنظم در تهران خارج از برنامه تعیین شده چیست؟ بیان داشت: ۲ عامل در این بی نظمی موثر است. نخست خطا در پیش بینی مركز دیسپاچینگ كشور در حوزه ارزیابی مصرف برق كه این رقم می تواند بسته به درجه حرارت هوا متغیر باشد. عامل دوم هم تحت فشار بودن شبكه انتقال و توزیع كشور است كه در بعضی موارد حتی در صورت وصل برق، به دلایل مختلف شبكه توزیع دچار نقص شده و متاسفانه تعمیر و بازگشت آن به مدار زمان بر است.
حقی فام با اشاره به كابل دزدی ها در دوران خاموشی برق اظهار داشت: علت اینكه در شرایط عادی میزان كابل دزدی ها كمتر است، فشار بالای شبكه است. این در شرایطی است كه با خاموشی دسترسی اندكی آسان تر می گردد كه در این زمینه علاوه بر مردم و تشكیل اكیپ های نظارتی، از مجموعه نیروی انتظامی هم كمك گرفته ایم.
این مقام مسئول درباره دریافت خسارت مشتركین از مجموعه شركت توانیر توضیح داد: طبق قانون بودجه وزارت نیرو می تواند هزینه حداقلی را از مشتركین بابت پوشش بیمه ای و جبران خسارت دریافت كند كه این رقم برای مشتركین شهری ۱۲۰۰ تومان در سال و ۶۰۰ تومان برای مشتركین روستایی در سال است كه بعد از انجام امور كارشناسی، خسارات احتمالی پرداخت می گردد. در سال ۹۶ یك شركت بیمه خصوصی عهده دار پوشش بیمه ای این خسارات بود. این در شرایطی است كه برای سال جاری هم در حال برگزاری مناقصه برای مشخص شدن بیمه گذار هستیم.
به گفته این مقام مسئول: میزان خاموشی ها طی ۳ هفته آینده به مرور كاهش یافته و قطع می گردد.
ادامه دارد...

1397/04/31
13:08:50
5.0 / 5
4830
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد كاهش خاموشی ها طی ۳ هفته آینده، عمده نگرانی مربوط به مرداد است
نظر شما در مورد كاهش خاموشی ها طی ۳ هفته آینده، عمده نگرانی مربوط به مرداد است
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵